Μια μαγική εκδρομή στην Αρχαία Κνωσό: Μαθητές από την έκτη και την τρίτη δημοτικού ανακαλύπτουν τον πλούτο της Κρητικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της έκτης και της τρίτης τάξης επισκέφτηκαν την  Κνωσό, μία από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές τοποθεσίες της Ελλάδας, και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη μαγεία του παρελθόντος κατά τη διάρκεια αυτής της αξέχαστης εκδρομής.

Οι μαθητές παρατήρησαν την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, τα παλάτια, τους θρησκευτικούς ναούς και τους μυστικούς διαδρόμους οδηγούμενοι από τον δάσκαλο και ξεναγό τους κ. Χασκή Αλέξιο, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Καθώς περπατούσαν ανάμεσα στα αρχαία ερείπια, οι μαθητές άκουσαν ιστορίες για τον βασιλιά Μίνωα, τον λαβύρινθο με τον Μινώταυρο και την καθημερινή ζωή των αρχαίων Κρητών. Τα μάτια τους γεμίσανε με θαυμασμό και έκπληξη καθώς εξερεύνησαν το Μέγαρο της Βασίλισσας, την Αίθουσα του Θρόνου, τον Διάδρομο της Πομπής, τη Νότια Είσοδο με την τοιχογραφία του πρίγκηπα με τα Κρίνα και τις αρχαίες αποθήκες της πόλης.

Μετά από την εκδρομή, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους. Οι περισσότεροι από αυτούς εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό των Μινωϊτών, ενώ οι υπόλοιποι συζήτησαν τις αρχαιολογικές τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάδειξη της Κνωσού.

Η εκδρομή στην Κνωσό αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές, ήταν μια ευκαιρία να εμβαθύνουν στην αρχαία ιστορία της Κρήτης και να εμπνευστούν από την ανεξερεύνητη γοητεία του παρελθόντος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...