Η συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στον 13ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema…διάβασες:» 2022-2023

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Προεδρία της Κυβέρνησης), το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου συνδιοργανώνουν τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλων των σχολικών μονάδων της χώρας μας!

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετέχουν στον εν λόγω Διαγωνισμό, έχοντας την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής.

Έτσι, δημιούργησαν μία ταινία μικρού μήκους με θέμα «Παιδικά παιχνίδια, άλλοτε και τώρα», η οποία πραγματεύεται τους διαφορετικούς τρόπους ψυχαγωγίας των παιδιών τα παλιά χρόνια, συγκριτικά με τη σημερινή εποχή!

Τα τελευταία χρόνια τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν μπει σχεδόν σε κάθε σπίτι. Η ενασχόληση των παιδιών με αυτά έχει προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων ως προς το αν τα παιδιά κινδυνεύουν ή επωφελούνται από τη χρήση τους!

Στο βίντεο γίνεται αναφορά στους κανόνες των παλιών ομαδικών παιχνιδιών, καθώς και επίδειξη του τρόπου με τον οποίο παίζονταν από τα παιδιά, με απώτερο σκοπό να τα παροτρύνουμε να ασχολούνται λιγότερο με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και περισσότερο παίζοντας ομαδικά παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους και στη φύση!

Αξίζει να αναφερθούν οι εκπαιδευτικοί που επιμελήθηκαν το βίντεο:

Ανδρουλάκης Αντώνιος: τεχνικός υπεύθυνος, εικονοληψία, ψηφιακή επεξεργασία, μοντάζ, ηχοληψία

Καργάκη Μαρίνα & Μανωλακάκη Μαριλένα: συντονίστριες ομάδας σχεδιασμού & ανάπτυξης, συγγραφή σεναρίου, επιμέλεια περιεχομένου

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές/τριες γι’ αυτή τους την προσπάθεια και εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=_L9I2BXvN98

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...