Οι Γ’  και Ε’ τάξεις του  σχολείου μας, στέλνουν μήνυμα ελπίδας και δύναμης σε καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας μας.

Λαμπιόνια που πλημμυρίζουν τους δρόμους, στολισμένες βιτρίνες,  μελομακάρονα , δώρα με όμορφα περιτυλίγματα, χριστουγεννιάτικα δέντρα, κάλαντα και χαρούμενες φωνές προετοιμάζουν το κατάλληλο έδαφος για τον ερχομό των Χριστουγέννων. Οικογένειες σμίγουν, παιδιά παίζουν μαζί , μικροί και μεγάλοι περνούν τον χρόνο τους διασκεδάζοντας και ξεχνώντας την ρουτίνα του υπόλοιπου χρόνου…

Μα, μέσα σε όλες αυτές τις μελωδίες, τις μυρωδιές και τις αστραφτερές διακοσμήσεις το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων χάνεται.

Είναι τα Χριστούγεννα μια κοσμική γιορτή; Μια γιορτή κατανάλωσης; Ή μήπως είναι τελικά μια πνευματική γιορτή που μικροί και μεγάλοι έχουμε λησμονήσει; Μέσα σε όλο αυτό λοιπόν το φαντασμαγορικό σκηνικό, ξεχνάμε ότι την μέρα αυτή δεν γιορτάζουν όλοι. Υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που οι συνθήκες δεν τους το επιτρέπουν. Χάνουμε επομενως, το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από την ελπίδα, την προσφορά και την αλληλεγγύη.

Τόσο όμορφες λέξεις, ικανές να συναγωνιστούν το πιο λαμπερό στολίδι του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας. Τόσο όμορφες λέξεις ,που αν μας γίνουν μάθημα, θα μπορούσαν να στολίζουν την καθημερινότητα μας όλο τον χρόνο και όχι μόνο για μερικές μέρες του χρόνου!

“Να μας γίνουν μάθημα”

Μα διδάσκεται το νόημα των Χριστουγέννων; Μα φυσικά και διδάσκεται, αλλά ένα παραπάνω βιώνεται. Στην προσπάθεια αυτή, οι εκπαιδευτικοί της τρίτης και Πέμπτης τάξης του δημοτικού μας, με αφορμή την δράση του “WinCancer”,

οργάνωσαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε οι νεαροί μαθητές να προβληματιστούν για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και να προσφέρουν ένα δώρο σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Το δώρο; Μα φυσικά μια ευχή για Δύναμη και Ελπίδα.

Ένας φωτεινός από λαμπιόνια κύκλος ένωσε τους μαθητές. Η ατμόσφαιρα έγινε πιο χριστουγεννιάτικη προσφέροντας τους ζέστη σοκολάτα και κεράσματα. Σε λίγο, εκπαιδευτικοί και παιδιά συζήτησαν, εξέφρασαν απορίες και περιέγραψαν προσωπικά βιώματα αναφορικά με το θέμα.  Στο τέλος,  με την βοήθεια των δασκάλων τους σχεδίασαν και έφτιαξαν κάρτες με δικά τους μηνύματα τα οποία θα φτάσουν σύντομα στα χέρια ανθρώπων, που τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι μακριά από τις οικογένειες τους και παλεύουν να κερδίσουν το πολυτιμότερο δώρο: την υγεία.

Δώρο σπουδαίο που ευχόμαστε σε κάθε περίσταση και φυσικά μόλις αλλάζει ο χρόνος…

Τα δικά μας παιδια λοιπόν, ευχήθηκαν υγεία και σύντομα οι ασθενείς να επιστρέψουν στα σπίτια τους γεροί, δυνατοί και αγκαλιά με τους αγαπημένους τους.

Άλλωστε το πραγματικό νόημα των γιορτών δεν είναι άλλο από αυτό.

Να σπείρεις ελπίδα, δύναμη και αγάπη σε όσους το έχουν ανάγκη!

Καλά Χριστούγεννα με ΥΓΕΙΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...